G-Star Raw

Het kledingmerk G-Star nodigde IWAN uit om te experimenteren met hun hoogwaardige denim restmaterialen.

Na een onderzoek met onconventionele giettechnieken in denim ontstond een familie van objecten gemaakt van indigo-gepigmenteerd beton.
Elk object vangt de beweging van deze ruwe stof op z'n eigen manier.

Zie foto's

Sculpturen

Een selectie vrije werken met beton.

Zie foto's

Stedelijk Museum

Door een team van envisionairs zijn er verschillende industriële afvalstromen hergebruikt voor de presentatie van de expositie 'It's our own f*cking backyard' in het Stedelijk Museum Amsterdam.

IWAN heeft hiervoor betonnen presentatieblokken gemaakt van reststukken marmer, split en zand.

Zie foto's

ING Huis

In een monumentaal pand aan de Lange Viestraat in Utrecht is sinds 2020 een nieuw ING-huis gevestigd. Vanwege zijn uitgesproken kleur en textuur is de FUR-tegel van IWAN gebruikt om van de Kickstart bar in de lobby een echte eyecather te maken.

Zie foto's

Happy Concrete II

Met Happy Conrete II gaat de zoektocht naar een 'zachter' ogend beton verder. In dit vervolg op Happy Concrete I vroeg IWAN zich af hoe zijn kleurrijke beton als een huid voor een gebouw of als een vloerkleed in de tuin toegepast zou kunnen worden.

Zie foto's

Uniform

De techniek achter gelamineerde decoratieplaten diende als het vertrekpunt voor IWAN tijdens deze samwerking tussen Envisions en de spaanse houtfabrikant Finsa.

Door de laag melamine te vervangen voor een flexibeler alternatief ontstaat de mogelijkheid om met een vlakke plaat een ruimtelijke vorm te 'vouwen'.

Zie foto's

Happy Concrete I

Koud, grijs, ruw en stijf - beton is een van de meest gebruikte materialen, maar de toepassing ervan blijft vaak inspiratieloos.

IWAN heeft 'Happy Concrete' gecreëerd door de Brutalistische esthetiek van het materiaal te transformeren naar een zacht en uitnodigend materiaal.

Zie foto's